Actueel

BREAKING NEWS: Gemeente daagt Bewonersvereniging voor de rechter

De gemeente Rotterdam heeft aan de Rechtbank gevraagd om beƫindiging van het zelfbeheer. Een omvangrijke dagvaarding in een civiele bodemprocedure wordt bestudeerd, ook door de advocaten die door de Bewonersvereniging zijn ingeschakeld. De zaak dient op 15 juni 2017 bij de rechtbank in Rotterdam.

De gemeente wil het zelfbeheerproject verkopen. De positie van de bewoners als huurders is niet in het geding. Iedereen valt onder de huurwet en heeft huurbescherming, ook al wordt het blok verkocht.

De Telegraaf besteedt er op 7 juni een artikel aan. Het AD op 14 juni. RTV Rijnmond zendt op 14 juni een item uit.

Op 15 juni ’17 heeft de zitting plaatsgevonden. De rechter heeft de 2 partijen opgeroepen om eerst een serieuze poging te wagen om er in overleg uit te komen zodat een juridische uitspraak en mogelijk aanslepende beroepsprocedures voorkomen worden. Dit hebben de partijen aanvaard. De rechtszaak wordt nu 2 maanden aangehouden. Op korte termijn zal de bewonersvereniging met de gemeente in overleg gaan. De vereniging verspreidde een nieuwsbulletin onder de bewoners.

Op 18 juni schrijft Matthijs Goes een column in de Metro over de zaak. Citaat: “Iets dat legaal is, hoeft nog niet netjes te zijn”